Bilgisayarın Tarihçesi 2  

Posted by: EMİNE in

           İlk analog bilgisayar 1931 yılında Vannevar Bush tarafından gerçekleştirildi. Buna karşılık ilk sayısal bilgisayarı George Stibiz 1939'da New York'taki Bell Laboratuvarında üretti. Stibiz ikili sistemi bu makinaya uygulayarak komplex sayılarla aritmetik işlemler yapılmasını sağladı.
          Bilgisayarlar konusunda en önemli ve hızlı gelişmeler 2. Dünya Savaşından sonra başladığı görülüyor. Haward Aitken IBM ile işbirliği yapmak suretiyle 1944'de MARK I'i tamamladı. Bu bilgisayarlar bugünün şartlarına göre  büyük bir başarı olarak kabul edildi. MARK I'e bilgiler delikli kartlara veriliyor ve sonuçlar yine delikli kartlarla alınıyordu. [ ilginç değil mi... :) ]
         Bir grup bilim adamı tarafından 1945'de ENIAC isimli bir bilgisayar yapıldı. ENIAC askeri amaçlar için geliştirildi. Radyo lambaları kullanılıyordu ve MARK I'e göre oranla oldukça hızlıydı. Bu bilgisayar ile elektronik bilgisayara geçiş başlamış ve mekanik donanım yerini elektronik devrelere bırakmıştır.


         Birazda nasıl olduklarına bi göz atalım...



           Görüldüğü gibi hepsi birer oda büyüklüğünde ve bir o kadar da ağır... Günümüz   koşullarına göre çok ilkel ama o günün koşullarına göre mükemmel bir buluş...
                      

This entry was posted on 11:06 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

0 yorum

Yorum Gönder