Bilgisayarın Tarihçesi 3  

Posted by: EMİNE in

           Tarihçemize kaldığımız yerden devam ediyoruz... :)
           Ticari amaçlarla kullanılabilen ve seri halde üretimi yapılan ilk bilgisayar UNIVAC I oldu. Bu bilgisayarın giriş-çıkış birimleri manyetik bant idi ve bir yazıcıya sahipti. Aynı yıllarda IBM 701 bilgisayarı piyasaya çıktı. Bu bilgisayarın vakum tüplü ve basit biçimde programlanabilen bir yapısı bulunuyordu. IBM firması 1958'den itibaren bilgisayarda vakum tüpleri yerine diot ve transistörleri kullanmaya başladı. Buna bağlı olarak daha küçük, hafif ve daha az ısınan bilgisayarlar pazarlandı.

                     
           1964 yılından itibaren transistörlerin yerini bütünleşik devrelerin alması bilgisayar alanındaki gelişmelere ivme kazandırmış; daha hızlı, güvenilir ve maliyeti daha ucuz bilgisayarlar üretilmeye başlanmıştır. 1970 yılından itibaren geniş çapta bütünleşik devrelerin kullanılmaya başlanmasının bilgisayar devrimine yeni boyutlar kattığı görülmüştür. Özellikle 1993 yılından itibaren geniş bellekli ve hızlı bilgisayarlar yanısıra güçlü programlama dilleri ve işletim sistemlerinin ortaya çıktığı dikkatleri çekmektedir. Artık eski bilgisayarlarda kullanılan çekirdek bellek yerine daha ucuz manyetik iç bellekler kullanılmakta ve bilgisayar maliyetleri gün geçtikçe düşmektedir.
           Tarihçeyi ben anlatarak bitiremem... sadece üstten bi değinmek istedim ve madem bölümüm bilgisayar öğretmenliği en azından bunları bilmem gerektiğini düşündüm... olurda öğretmen olduğum zaman öğrencilerim sorarsa işime yarar diye düşündüm... :))
       Harddiskle İlgili Şu İlginç Bilgiye de Bakalım...
           IBM ilk hard diskli bilgisayar olan 305 RAMAC’i Eylül 1956 da üretti.
5 Mb kapasiteli bu hard disk 1 tondan fazla geliyordu.
Herhalde simdi gömlek cebimize girebilen parmak boyundaki 4 Gb kapasiteli
flash belleklere daha büyük hayranlik duymaliyiz.

           bir tondan fazla harddisk... düşüncesi bile korkunç değil mi... :))

           TARİHÇEMİZ BİİTTİİİ... :)
 

This entry was posted on 10:52 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

0 yorum

Yorum Gönder