Bilgisayarın Tarihçesi  

Posted by: EMİNE in

   Artık işin teknik kısmına başlıyoruz... :)
           İnsanlar, her an gelişme ve kendini yenileme eğilimindedirler. Hepimizde olduğu gibi...Sürekli bişeylerde değişiklik yapmak istiyoruz ve hep kendimizi bi şekilde değiştirmeye çalışıyoruz. Ancak bu gelişme ve değişme sürecinde insan zamanının çoğunu düşünmeye, araştırmaya ve uygulamaya ayırmak zorundadır. Sıkıcı ve uzun hesaplamalar, verimi azaltmakta ve gelişmeleri geciktirmektedir. Böyle çalışmaktan kurtulma zamanı gelmişti artık ve bişeyler yapılmalıydı. Bunun içinde hayli bi çaba ve zaman gerekiyordu. Harcanan bu çaba ve zamanlar BİLGİSAYAR TEKNOLOJİ sini doğurdu sonunda. artık herşey eskiye göre daha kolay olacaktı.
    Şimdi de bilgisayarın tarihçesine ve nerde ortaya çıktığına bi göz atalım... :)
           İlk bilgisayarın aslında yabancısı değiliz. Hepimizin ilkokulda kullandığı abaküsten farksız değildi. Bundan yaklaşık 5000 yıl kadar önce Asya'da ortaya çıkmıştır. Bilgisayar tarihinin asıl başlangıcı ingiliz bir matematik profesörü olan Charles Babbage ile başlar. 1812 de Babbage makinalar ile matematik arasındaki doğal uyuma dikkat çekti. Hata yapmaksızın görevlerini tekrarlayan birer cihaz olduklarını hepimiz biliyoruz. ancak bi problem vardı. Matemateğin ihtiyacına göre makinalrın olayı uygulayabilmesiydi problem. Bundan yola çıkan Babbage lokomotif kadar büyük ve buhar gücüyle çalışan makina bir programa sahip olacak hesaplamaları yaptıktan sonra sonuçları otomotik olarak yazabilecekti. Yalnız bugünün standartlarına çok ilkel olan buhar güçlü bilgisayar asla yapılmadı.
        1850 yılında George Boole kendi adıyla annılan ve sadece 1 ve 0 rakamlarının kullanıldığı Boole Cebiri sistemini bularak, bilgisayarların gelişimi üzerinde önemli rol oynamıştır.
       1890'da Herman Hollerith tarafından, delikli kartlarla bilgilerin yüklenebildiği ve bu bilgiler  üzerinde toplama işlemlerinin yapılabildiği bir elektro mekanik araç geliştirdi. Bu hesaplayıcı ilk olarak ABD' nin nüfus sayımında başarılı bir şekilde kullanıldı...




                              



tam 30 ton ağırlığında ve bir oda kadar....
                           

This entry was posted on 10:57 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

0 yorum

Yorum Gönder