Denetim Masası 2  

Posted by: EMİNE in

   İNTERNET SEÇENEKLERİ
Internet Seçeneklerini kullanarak Internet Explorer ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

Burada, tarayıcı programınızı başlattığınızda görüntülenecek ilk Web sayfasını belirtebilir, bilgisayarınızdaki geçici Internet dosyalarını silebilir, İçerik Danışmanı’nı kullanarak istenmeyen içeriklere erişimi önleyebilir, renk ve yazı tiplerinin Web sayfalarında nasıl görüntüleneceğini belirtebilirsiniz. Ayrıca, güvenlik düzeyinizi ayarlayabilir, e-posta ve Internet haber gruplarını okumak için kullanılacak programları belirtebilirsiniz.   







   KLASÖR SEÇENEKLERİ
Klasör Seçenekleri’ni kullanarak, klasörlerinizin nasıl işlev göreceğini ve içeriğinin
nasıl görüntüleneceğini belirleyebilirsiniz.
Örneğin, klasörlerinizde ortak görevlere olan köprüler, başka depolama konumları ve ayrıntılı dosya bilgileri görüntülenmesini istediğinizi belirtebilirsiniz. Öğelerin tek tıklatılarak mı çift tıklatılarak mı açılacağını da seçebilirsiniz.
Belirli bir dosya türünü açan programı değiştirebilirsiniz. Ayrıca, masaüstünde görüntülenen öğeleri de değiştirebilirsiniz.
Klasör seçeneklerini değiştirmek için, Denetim Masası’ndan Klasör Seçenekleri’ni açın. Klasör Seçenekleri’ni klasör penceresinden açmak üzere Araçlar’ı sonra da Klasör Seçenekleri’ni de tıklatabilirsiniz.
 

  KLAVYE
Klavye, gelecekte el yazısı ve konuşma tanıma programlarıyla değişebilecek olmasına


rağmen bir bilgisayara metin girmede birincil yoldur.
Klavye takıldıktan sonra ayarlamalar veya yazılım ayarları gerektirmez. Çalışması yeterlidir.
Ancak, bazı ayarları değiştirmek için, Denetim Masası’ndan Klavye’yi kullanabilirsiniz. Bir tuşa basılı tuttuğunuzda bir karakterin tekrarlandığı oranı ve tekrarlamaya başlamadan önceki gecikme süresini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca ekleme noktasının yanıp sönme hızını da ayarlayabilirsiniz.
Fareyle gerçekleştirebileceğiniz birçok eylem ayrıca klavye ile de gerçekleştirilebilir. Windows’da klavye kısayolları hakkında daha fazla bilgi için İlgili Konular’ı tıklatın. Bu programlarda kısayolları kullanmak hakkında bilgiler için bağımsız programlarda çevrimiçi Yardım’a bakın.
Farklı bir klavye düzenine geçebilir veya klavyeleri değiştirmeksizin diğer dillerde metin girebilirsiniz. Ancak, tuş etiketleri artık girmekte olduğunuz karakterlerle eşleşemeyebilir. Dilleri ve klavye düzenlerini değiştirmek için Denetim Masası’nda Bölgesel ve Dil Seçenekleri’ni kullanın.

   KONUŞMA
Metinden konuşmaya (TTS), metindeki sözcüklerin işletim sistemi tarafından sesli

olarak okunması özelliğidir. TTS altyapısı adı verilen dahili bir sürücü metni tanır ve daha önce oluşturulan birkaç ses arasından birini seçerek metni size okur. TTS altyapısı işletim sistemi ile birlikte yüklenir. Diğer üreticiler tarafından sağlanan başka altyapılar da bulabilirsiniz. Bu altyapılar genellikle belirli bir sözlüğü veya özel sözlüğü (örneğin, tıp veya hukuk terimlerini içeren bir uzmanlık sözlüğünü) kullanır. Ayrıca, İngiliz İngilizcesi gibi bölgesel aksanlara uygun farklı sesler kullanabilir veya Almanca, Fransızca ya da Rusça gibi farklı bir dili konuşabilir.

Denetim Masası’ndaki Konuşma özellikleri içinde bulunan Metinden-Konuşmaya sekmesinde her TTS altyapısı için seçenekler bulunur. Belirli konularda yardım için ilgili Yardım konularına bakın. Genel seçeneklerin yanında, her altyapının farklı özel işlevleri olabilir. Bu nedenle, görüntülenen tüm iletişim kutuları aynı değildir. Altyapıda özel işlevler yoksa bazı özellik düğmelerinin ilişkili iletişim kutuları da olmayabilir

   KULLANICI HESAPLARI
Kullanıcı hesabı, kullanıcının Windows’ta gerçekleştirebileceği eylemleri tanımlar.


Tek başına veya çalışma grubu üyesi bir bilgisayarda, kullanıcı hesabı her bir kullanıcıya atanan ayrıcalıkları kurar. Ağ etki alanında yer alan bir bilgisayarda, kullanıcı en az bir gruba üye olmak zorundadır. Gruba verilen izinler ve haklar grup üyelerine de atanmıştır.

  




PROGRAM EKLE VEYA KALDIR
Program Ekle veya Kaldır bilgisayarınızdaki programları ve bileşenleri yönetmenizi

sağlar. Bir CD’den, disketten veya bir ağdan program (Microsoft Excel veya Word) eklemek ya da Internet’ten Windows güncelleştirme ve yeni özellik eklemek için Program Ekle veya Kaldır’ı kullanabilirsiniz. Program Ekle veya Kaldır ayrıca, ilk kuruluma eklememeyi seçtiğiniz Windows bileşenlerini eklemenizi veya kaldırmanızı da sağlar.

  

 SES EFEKTİ VEYA SES AYGITLARI
BİLGİSAYARINIZIN SES DÜZENİNİ DEĞİŞTİRİN YADA HOPARLÖR VE KAYIT AYGITLARINIZIN AYARLARINI YAPILANDIRIN.



   SİSTEM

Aşağıdaki işlemleri yapmak için Denetim Masası’ndaki Sistem’i kullanabilirsiniz:

Bilgisayarınızın bellek kullanımını ve belirli bilgileri bulmasını denetleyen ayarları görüntülemek ve değiştirmek.
Donanım ve aygıt özelliklerine ilişkin bilgileri bulmak ve donanım profillerini yapılandırmak.
Ağ bağlantılarınız ve oturum açma profiliniz hakkındaki bilgileri görüntülemek.
Oluşan sistem ve program hatalarını, Microsoft’a veya sistem yöneticinize rapor edin.

Disk belleği dosyası boyutu da dahil olmak üzere, programların bellek kullanımını denetleyen performans seçeneklerini veya bilgisayarınıza bazı türdeki bilgileri bulabileceği yeri bildiren ortam değişkenlerini değiştirebilirsiniz. Başlangıç ve kurtarma seçenekleri, bilgisayarın başlatılırken kullanacağı işletim sistemini ve sistem beklenmedik şekilde durduğunda gerçekleştireceği işlemleri gösterir.
Sistem’de, donanım ve aygıtlar hakkında bilgiler de vardır. Belirli donanım türlerini yüklemek, yüklemesini kaldırmak veya yapılandırmak için Donanım Ekleme Sihirbazı’nı kullanın. Aygıt Yöneticisi, bilgisayarınızda yüklü olan aygıtları gösterir ve aygıt özelliklerini değiştirmenize olanak verir. Ayrıca, farklı donanım yapılandırmaları için donanım profilleri de tanımlayabilirsiniz.
Sistem’i kullanarak, bilgisayar adı veya DNS etki alanı adı gibi ağ ve oturum açma bilgilerini görebilirsiniz. Ayrıca, etki alanı veya çalışma grubu üyeliğinizin ayrıntılarını görüntüleyebilir veya Ağ Kimliği Sihirbazı’nı başlatıp bir ağa bağlanabilirsiniz. Kullanıcı profili, oturum açma yapılandırmanızla ilişkilendirilmiş kişisel ayarları içerir.

This entry was posted on 12:55 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

0 yorum

Yorum Gönder