Wİndows Masaüstü  

Posted by: EMİNE in

Windows masaüstündeki yenilikler

Windows masaüstündeki yeni özellikler, birden çok pencerenin düzenlenmesini ve yönetilmesini kolaylaştırır. Önemli programlara ve dosyalara odaklanabilecek şekilde açık pencereler arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Diğer yeni özellikler, masaüstünüze kişisel özellikler katmanıza yardımcı olur.

Yaslama

Basit bir fare hareketiyle masaüstündeki pencereleri düzenlemek ve yeniden boyutlandırmak için Yaslama özelliğini kullanabilirsiniz. Yaslama özelliğini kullanarak pencereleri hızlı şekilde masaüstünün kenarına hizalayabilir, ekranın tüm yüksekliği boyunca pencereleri dikey olarak genişletebilir veya pencerelerin masaüstünü tamamen kaplamasını sağlayabilirsiniz. Yaslama özellikle iki belge karşılaştırılırken, iki pencere arasında dosya kopyalarken veya taşırken, üzerinde çalışmakta olduğunuz pencereyle ekranı kaplarken ya da uzun belgeleri daha kolay okunacak ve daha az kaydırma gerektirecek şekilde genişletirken yararlı olabilir.
Masaüstünün yarısına yaslanmış pencerenin resmiPencereyi ekranın yarısına genişletmek için masaüstünün kenarına sürükleyin.
Yaslama özelliğini kullanmak için, açık bir pencerenin başlık çubuğunu masaüstünün bir kenarına sürükleyip hizalayın veya pencereyle ekranı kaplamak için masaüstünün en üstüne sürükleyin. Yaslama özelliğini kullanıp bir pencereyi dikey olarak genişletmek için, pencerenin üst kenarını masaüstünün en üstüne sürükleyin. Daha fazla bilgi için Yardım ve Destek'te "Yaslama" sözcüğünü aratın.

Aero Shake
Aero Shake özelliğini kullanarak, odaklandığınız pencere dışında, masaüstündeki tüm açık pencereleri hızlı şekilde simge durumuna küçültebilirsiniz. Açık tutmak istediğiniz pencerenin başlık çubuğunu tıklatın ve pencereyi hızlı şekilde ileri ve geri sürükleyin (veya sallayın), böylece diğer açık pencereler simge durumuna küçültülür.
Pencereleri simge durumuna küçültmek için Sallama efektinin resmiDiğer tüm pencereleri simge durumuna küçültmek üzere bir pencereyi sallamak için
Simge durumuna küçültülen pencereleri geri yüklemek için açık pencereyi tekrar sallayın.

Aero Peek
Tüm pencerelerinizi simge durumuna küçültmeden masaüstünü hızlıca önizlemek veya açık bir pencerenin görev çubuğundaki düğmesinin üzerine gelerek pencereyi önizlemek için Aero Peek özelliklerini kullanabilirsiniz.

Masaüstünü göster düğmesi, görev çubuğunun, Başlat düğmesinin karşı tarafındaki diğer ucuna taşınmış olup yanlışlıkla Başlat menüsü açılmadan düğmenin tıklatılmasını veya düğmenin üzerine gelinmesini kolaylaştırmıştır.
Masaüstüne erişmek için Masaüstünü göster düğmesini tıklatmanın yanı sıra yalnızca Masaüstünü göster düğmesinin üzerine gelerek masaüstünü geçici olarak görüntüleyebilir veya masaüstünde Peek özelliğini kullanabilirsiniz. Görev çubuğunun sonundaki Masaüstünü göster düğmesinin üzerine geldiğinizde, açık pencerelerin tümü soluklaşarak masaüstü gösterilir. Pencerelerin yeniden görüntülenmesini sağlamak için, fareyi Masaüstünü göster düğmesinden kaldırın.
Geçici olarak simge durumuna küçültülmüş masaüstü pencerelerinin resmiPeek özelliğini kullanarak masaüstünüzü hızlı şekilde görüntüleme
Bu özellik, masaüstü araçlarının hızlı şekilde görüntülenmesi için veya tüm açık pencereleri simge durumuna küçültüp sonra geri yüklemek istemediğinizde kullanışlı olabilir.

Üzerinde çalıştığınız pencerenin dışını tıklatmanıza gerek kalmadan açık diğer pencerelere hızlı bir bakış atmak için Aero Peek özelliğini de kullanabilirsiniz.
Tek açık pencerenin vurgulu olduğu masaüstünün resmiGörev çubuğundaki küçük resimleri kullanarak açık pencerelerde Peek özelliğini kullanma
Araç çubuğunda, açık dosyaları olan program düğmesinin üzerine gidin. Söz konusu programla ilişkilendirilmiş açık dosyaların küçük resim önizlemeleri, görev çubuğunun yukarısında görüntülenir. Bir pencerenin içeriklerini önizlemek için küçük resmin üzerine gelebilirsiniz, böylece yalnızca önizlediğiniz pencereyi göstermek için masaüstündeki diğer tüm açık pencereler soluklaşır. Önizlemekte olduğunuz pencereyi açmak için küçük resmi tıklatın.

Araçlar
Windows Kenar Çubuğu, bu Windows sürümünde bulunmaz. Bunun yerine, masaüstünde istediğiniz yerde araçları görüntüleyebilir ve çalıştığınız pencereleri simge durumuna küçültmeden veya kapatmadan masaüstü araçlarınızı geçici olarak görüntülemek için Aero Peek özelliklerini kullanabilirsiniz.
Masaüstündeki araçların resmiMasaüstündeki araçlar
Masaüstünüzdeki araçları kullanma hakkında daha fazla bilgi için Yardım ve Destek bölümünde "araçlar" sözcüğünü aratın.

Masaüstü arka planı
Masaüstü arka planınız artık tek bir resim olmak zorunda değil. Windows 7 ile artık resimlerin slayt gösterisini görüntüleyebilirsiniz. Bazı Windows temaları slayt gösterisi içerir veya siz kendi resim koleksiyonunuzdan slayt gösterinizi oluşturabilirsiniz.
   Notlar: Yeni masaüstü özelliklerinin tamamı tüm Windows 7 sürümlerinde bulunmaz. Örneğin, Aero Peek, Aero Shake ve arka plan slayt gösterileri, Windows 7 Home Basic veya Windows 7 Starter sürümlerinde bulunmaz. Denetim Masası'ndaki Sistem aracını açarak, bilgisayarınızda hangi Windows 7 sürümünün bulunduğunu öğrenebilirsiniz.
  • Sistem'i açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın, Bilgisayar'ı sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.
  • Başlat menüsü ve görev çubuğu da yeni özelliklerden bazılarını gösterecek şekilde yeniden tasarlanmıştır

This entry was posted on 08:12 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

0 yorum

Yorum Gönder